Str. Jean Monnet 5B, Sector 1, Bucuresti (zona Piata Dorobantilor - Charles de Gaulle - Primaverii)

Incepe acum si in cateva zile

ai propria ta firma

Ai o idee de business gata de a fi pusa in aplicare?

Consultantii nostri te pot sprijini pe parcursul intregului proces de infiintare si inregistrare, indiferent de tipul entitatii dorite: SRL, S.A., PFA etc.
Pentru aceasta, vom redacta toate documentele necesare, vom pregati si depune dosarul la Registrul Comertului, ne vom asigura ca acesta este aprobat si vom ridica documentele eliberate in urma acestei inregistrari.
Infiintare S.R.L.
Societatea cu Raspundere Limitata (S.R.L.) este cea mai raspandita forma de organizare a activitatii comerciale in Romania, datorita avantajelor pe care le prezinta: obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, asociatii raspund numai in limita capitalului social subscris, stabilit de catre asociati, cu respectarea plafonului minim prevazut de lege (200 Ron).

Avantajele unei S.R.L.
● S.R.L.-urile sunt entitati cu personalitate juridica ce pot desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum si cele pentru care sunt reglementate coduri CAEN unice interzise;
● Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN, insa, la obiectul secundar de activitate pot fi trecute mai multe coduri;
● Procedura de desfiintare sau de vanzare este lipsita de complicatii;
● Capitalul social minim pentru infiintarea uui SRL este de doar 200 lei;
● Poate avea un singur asociat sau mai multi, romani sau de alta nationalitate;
● Responsabilitatea administratorilor este limitata la valoarea capitalului social.

Mai multe detalii...

Infiintare S.A.
Societatea pe actiuni (S.A.) este o forma de organizare complexa si foarte putin raspandita. Pentru a putea inregistra o societate pe actiuni, sunt necesari minim doi actionari si un capital social de minimum 25000 EURO.
Capitalul social al unei societati pe actiuni este divizat in actiuni a caror valoare nu poate sa coboare sub 0.1 RON.
Poate fi administrata de unul sau mai multi administratori.

Avantajele infiintarii un S.A.
● Societatea pe actiuni se poate constitui avand minim doi asociati persoane fizice sau juridice, cetateni romani sau straini, ce decid asocierea in vederea desfasurarii unor activitati comerciale;
● Asociatii pot renunta cu usurinta la calitatea detinuta in cadrul societatii, prin simpla vanzare a actiunilor;
● Societatea e actiuni este o societate centrata pe capital;
● Ofera posibilitatea desfasurarii unui numar foarte vast de activitati, in contrast cu alte forme de inregistrare.

Mai multe detalii...

Infiintare P.F.A.
Persoana fizica autorizata (PFA-ul) este cea mai simpla forma sub care o persoana fizica poate desfasura individual si independent activitati economice. PFA-ul nu are personalitate juridica si este strict legat de autorizarea persoanei fizice pentru acel domeniu pentru care face dovada pregatirii si experientei sale profesionale.
Titularul unui PFA poate detine simultan si statutul de asociat al unei persoane juridice.
Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN principal, la care se pot adauga alte maxim 4 coduri CAEN.

Avantajele unui PFA
● Procedura de infiintare este relativ simpla si presupune costuri reduse;
● Cheltuielile de administrare sunt mai mici decat in cazul unui SRL;
● PFA nu are nevoie legal de un contabil, intrucat contabilitatea poate fi tinuta in partida simpla;
● Numarul declaratiilor fiscale care trebuie depuse este redus;
● PFA-urile au dreptul sa angajeze cu contract individual de munca terte persoane.

Mai multe detalii...

Infiintare Intreprindere Individuala (I.I.)
Intreprinderea Individuala (I.I.) este intreprinderea economica fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica, prin care acesta poate desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale.
Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN, la care se mai pot adauga alte 9 secundare.
Raspunderea patrimoniala se face cu intreg patrimoniul persoanei fizice titulare.

Avantajele infiintarii unei II:
● Este o forma simplista de organizare. Atat infiintarea cat si radierea implica proceduri simplificate;
● Pentru inregistrarea sediului social este suficient un contract de comodat cu o terta persoana;
● I.I. are acces imediat la sumele rezultate din activitatile comerciale prestate, iar veniturile si cheltuielile se distribuie membrilor conform cotei de participare;
● Intreprinderea individuala poate avea angajati pentru activitatea autorizata;
● Contabilitatea se tine in partida simpla, iar numarul declaratiilor fiscale care trebuie depuse este redus.

Mai multe detalii...

Infiintare Intreprindere Familiala (I.F.)
Intreprinderea Familiala (I.F.) intreprinderea economica fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu doi sau mai multi membri ai familiei sale.
Membrii unei I.F. pot fi simultan titulari ai unor intreprinderi individuale (cu exceptia reprezentantului acesteia), dar si salariati ai unei terte persoane, care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate diferit de cel in care isi desfasoara activitatea I.F.
Primul pas pentru constituirea intreprinderii familiale este incheierea unui acord de constituire intre membrii, si desemnarea unui reprezentant al intreprinderii familiale, imputernicit printr-o procura speciala sa gestioneze interesele intreprinderii familiale. Atat acordul de constituire, cat si procura trebuie incheiate obligatoriu in forma scrisa. Intreprinderea familiala nu poate angaja terte persoane cu contract de munca, iar raspunderea patrimoniala se face cu intreg patrimoniul persoanei fizice titulare.

Avantajele infiintarii unei IF:
● Este o forma simpla de organizare, cu costuri de infiintare si administrare reduse si proceduri simplificate de infiintare/ radiere;
● I.F. are acces imediat la sumele rezultate din activitati comerciale prestate, iar veniturile si cheltuielile se distribuie catre membri, potrivit cotei de participare.

Mai multe detalii...

Infiintare asociatii / fundatii
Asociatia reprezinta expresia juridica a unui parteneriat format din cel putin 3 persoane (romane sau straine) care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca, pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial.

In functie de scopul infiintarii Asociatiei, sunt intalnite mai multe categorii: Asociatii de proprietari, Asociatii culturale, educationale, umanitare, sportive, medicale, antreprenoriale etc.

Fundatia este constituita din una sau mai multe persoane care, pe baza unui act juridic, constituie un patrimoniu afectat, in mod permanent si irevocabil, realizarii unui scop de interes general sau, dupa caz, comunitar.

Patrimoniul initial pentru infiintarea fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei. Exceptie fac fundatiile al caror scop exclusiv este efectuarea operatiunilor de colectare de fonduri care sa fie puse la dispozitia altor asociatii sau fundatii, caz in care patrimoniul initial poate avea o valoare totala de cel putin 20 de ori salariul minim brut pe economie.

Fundatiile se deosebesc de asociatii din punct de vedere al obiectivelor urmarite: fundatiile nu se pot constitui niciodata in interesul, fie el si nepatrimonial, al fondatorilor lor.

Mai multe detalii...

Gazduire sediu social
Stabilirea unui sediu social poate prelungi uneori procesul de infiintare a unei firme, din cauza particularitatilor si avizelor necesare. In cazul in care nu dispui de un sediu social sau costurile aferente acestuia sunt impovaratoare, ai posibilitatea de a te adresa unui avocat pentru gazduirea sediului societatii pe care o detii.

Serviciul de gazduire a sediului social presupune incheierea unui contract de asistenta juridica intre firma ta si cabinetul de avocat, in care se specifica stabilirea sediului social si perioada in care firma va avea sediul gazduit la cabinetul de avocat.

Avantajele unui sediu social la cabinetul de avocat:
● Eliminarea cheltuielilor legate de chiria si intretinerea spatiului destinat sediului social;
● Nu este necesara obtinerea acordul asociatiei de proprietari sau al vecinilor;
● Nu este necesara verificarea unicitatii sediului(efectuata de Registrul Comertului);
● Reducerea semnificativa a duratei de infiintare a firmei.

Mai multe detalii...

Dizolvare firma
Dizolvarea firmei este, la fel ca infiintarea, o etapa din „viata” unei societati si avea loc ca o consecinta a vointei asociatilor (cazul dizolvarii voluntare) sau a unor factori externi. Dizolvarea societatii comerciale pregateste etapa lichidarii patrimoniului.

Dizolvarea societatilor comerciale are loc, conform Legii nr.31/1990, in mai multe situatii, printre care:
● Trecerea timpului stabilit ca durata a societatii;
● Imposibilitatea realizarii obiectului de activitate al societatii;
● Declararea nulitatii societatii;
● Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor (AGA);
● Hotararea Tribunalului, la cererea oricarui asociat, pentru motive temeinice, care pericliteaza buna functionare a societatii;
● Falimentul societatii;
● Alte cauze prevazute de lege sau de actul constitutiv al societatii.

Cauzele dizolvarii firmelor sunt multiple, unele sunt de ordin intern si survin ca urmare a deciziilor asociatilor sau modificarii legislatiei, iar altele sunt de ordin extern, national sau global. Activitatea de dizolvare a firmelor are o pondere foarte mare in cadrul serviciilor noastre, avand posibilitatea de a face acest lucru atat pe cale voluntara, cat si pe cale judiciara. Totodata, putem sa-ti preluam fima cu datorii (in mod legal, la notar si urmata de inregistrarea preluarii), te putem ajuta s-o vinzi (avem clienti care din motive fiscale sunt dornici sa preia astfel de firme) sau iti putem oferi firme de vanzare cu sau fara datorii, firme mai vechi sau nou infiintate.

3 PASI SIMPLI

pentru firma ta

1. Ne contactezi

Completezi fiecare camp, apoi ne trimiti formularul
Infiintare firma online.

2. Incheiem contractul

...apoi expertii nostri analizeaza informatiile pe care ni le-ai furnizat, pentru a-ti putea oferi cele mai eficiente solutii.

3. Pregatim documentele

Redactam cu atentie, atestam documentele si pregatim dosarul pentru a-l depune la Registrul Comertului.

Ofertele PLATINUM pentru infiintarea unei firme

OFERTA 1

Asociat unic
● Noi vom redacta si atesta actele necesare infiintarii firmei cu asociat unic, pregatind dosarul pentru depunerea acestuia la Registrul Comertului (concepere, atestare documente si completare formulare)
● Iti vom transmite dosarul complet pentru depunerea acestuia la Registrul Comertului
● Va trebui sa te ocupi personal de rezervarea denumirii ...

Mai multe informatii...

OFERTA 2

Asociat unic
● Noi vom redacta si atesta actele necesare infiintarii firmei cu asociat unic, pregatind dosarul pentru depunerea acestuia la Registrul Comertului (concepere, atestare documente si completare formulare)
● Vom obtine rezervarea denumirii firmei de la Registrul Comertului
● Iti vom transmite dosarul complet pentru depunerea acestuia ...

Mai multe informatii...

OFERTA 3

Asociat unic
● Redactarea si atestarea actelor necesare infiintarii firmei, pregatirea dosarului pentru depunerea acestuia la Registrul Comertului (concepere, atestare documente si completare formulare)
● Obtinerea rezervarii de denumire a firmei
● Depunerea dosarului la Registrul Comertului
● Ridicarea actelor de la Registrul Comertului si transmiterea acestora tie.

Mai multe informatii...

OFERTA 4

Asociat unic
● Redactarea si atestarea actelelor necesare infiintarii firmei, pregatirea dosarului pentru depunerea acestuia la Registrul Comertului (concepere, atestare documente si completare formulare)
● Obtinerea rezervarii de denumire a societatii;
● Varsarea capitalului social la banca preferata de tine;
● Depunerea actelor la Registrul Comertului;

Mai multe informatii...

Fiecare client in parte este unul important si deosebit pentru noi,
fapt pentru care toate detaliile se discuta in cadrul unei intalniri private si confidentiale.

OFERTA SPECIALA PENTRU STUDENTI

Pentru studenti, tariful minim pentru infiintarea unei societati cu asociat unic (cetatean roman) este de 240 RON.
Pentru a beneficia de aceasta reducere de tarif si de reducerile de la Registrul Comertului, studentii trebuie sa faca dovada ca:
● Urmeaza cursurile unei forme de invatamant superior de scurta sau lunga durata la o institutie de invatamant superior acreditata;
● Sunt cel putin in anul II de studii si si au promovat toate obligatiile stabilite de senatul universitatii;
● Nu au depasit varsta de 30 ani.

Pornesti la drum cu incredere!
Nu te ajutam numai sa iti infiintezi firma, dar sa te si indrepti spre success!

Avem o experienta vasta si indelungata in domeniul dreptului comercial si financiar bancar. Dorim dezvoltarea unui parteneriat, in primul rand avantajos pentru tine.
Ne adaptam nevoilor fiecarui client in parte, domeniile noastre de activitate fiind foarte variate.
● Consultanta juridica punctuala in diverse probleme;
● Abonament juridic lunar pentru a functiona in legalitate si a fi protejati de rau-platnici;
● Redactare contrantracte comerciale, bancare, de munca etc.;
● Asistenta si reprezentare la negocieri si in instanta;
● Reprezentare in litigii comerciale;
● Recuperari de datorii amiabil si in instanta;
● Reprezentare in procedura falimentului;
● Reprezentare in procedura recunoasterii hotararilor straine;
● Reprezentare in procedura de arbitraj si mediere;
● Furnizare informatii firme.
● Infiintare firma studenti;
● Infiintare intreprindere familiala;
● Infiintare fundatie, asociatie si federatie;
● Infiintare filiala, sucursala, punct de lucru;
● Stabilire sediu social;
● Deschidere/ radiere de punct de lucru;
● Schimbare sediu/punct de lucru/ denumire;
● Schimbare forma juridica societate;
● Recodificare obiecte de activitate;
● Suspendare temporara activitate.
● Numire/suspendare/revocare administrator/cenzor;
● Excludere/retragere actionari/asociati;
● Majorare/reducere capital social;
● Cesiune de parti sociale;
● Fuziune, divizare, dizolvare societate comerciala;
● Inregistrare emblema;
● Inregistrare marca, desen, brevet de inventie;
● Protejarea drepturi proprietate intelectuala, inregistrari marci, desene, brevete de inventie;
● Infiintare reprezentanta straina in Romania;
● Obtinere viza si permis sedere in Romania.

Pentru orice detaliu sau informatie legata de aceste servicii sau de altele de care ai nevoie, te invitam sa ne contactezi.
Copyright© 2009-2020. Toate drepturile rezervate.